Individuel Terapi

Mit fokus i processen vil være at give dig en nærværende og respektfuld kontakt, som giver den tryghed, der er nødvendig for at skabe en platform for forandring og udvikling. Processen giver dig mulighed for at lære dig selv og dine mønstre bedre at kende, således at du får nye muligheder for måder at forholde dig overfor dig selv på, som kan støtte dig i den retning du ønsker.

I neurovidenskabeligt forstand kan man sige, at psykoterapi aktiverer menneskets hjerne og nervesystem på en sådan måde, at der kan dannes forandringer i selvsamme. Derved opstår der mulighed for udviking af nye neurale netværk, hvilket er det biologiske grundlag for at opleve sig forandret og beriget med ny indsigt.

Jeg tilbyder Bevidningsbreve og visualiseringer, der laves skræddersyet til dig for at støtte dig i din proces imellem sessionerne.

Rigtig mange unge går i terapi hos mig!

Diagnoser & Terapi

Til dig der har ADHD/ADD

For mange med ADD/ADHD, og særligt hvis man først er diagnostiseret som ung eller voksen, vil der være en stor risiko for, at man udover at kæmpe med de udfordringer ADHD/ADD i sig selv medfører, også kæmper med psykologiske følgevirkninger. Mange vil således kæmpe med helt naturlige følgevirkninger af hele livet ikke helt at være blevet forstået. Det kan være følelser af ikke at være gode nok; frygt for at blive opdaget og smertefulde overlevelsesstrategier som fx maskering og perfektionisme. Vi vil med andre ord ofte have levet et liv hvor vi er blevet konstant overbelastet i forsøget på at passse ind og høre til.  Der vil derfor naturligt også være en stor risiko for at kæmpe med udbrændthed, angst og depression.

Vejen mod større trivsel handler for de fleste derfor ikke kun om at få diagnosen; at få viden om hvad ADHD/ADD er og evt medicin, men i ligeså høj grad om at tage sig af de psykologiske følgevirkninger af at have levet med uopdaget ADD/ADHD. Disse vil nemlig udover at være smertefulde og invaliderende, ofte også vil stå i vejen for at vi kan omsætte den nye viden om os selv, og hvad vi har brug for, til faktiske selvkærlige handlinger.

I terapien vil vi arbejde med at opløse de smertefulde indre overbevisninger og psykologiske overlevelsesstrategier, som vi naturligt har måttet udvikle i forsøget på at passe ind, men som også fastholder os i smertefulde indre tilstande og opslidende og måske selvdestruktive handlemønstre.

Til dig med spiseforstyrrelse, OCD, angst, depression eller en anden psykisk lidelse

Psykiske lidelser er symptomer - symptomer som ofte vil kunne forstås som kropslige og psykologiske tilpasningsreaktioner på det der er sket (eller ikke sket, men som skulle være sket) i dit liv. I terapien vil vi derfor arbejde med at forstå disse tilpasningsreaktioner for på denne måde at kunne forholde os til dem på en måde, der kan igangsætte neuropsykologiske forandringsprocesser.

Parterapi

Sidder I fast? Skændes I ofte? Er der Utroskab? Tvivl? Uro? Er jeres parforhold gået i stå? Eller vil i gøre noget for at undgå det?

Parterapi er for par i krise, par i udvikling, par i forandring, par i fastlåsthed, par i magtkampe, par med tilbagevendende negative mønstre og til par med behovet for eller lysten til at skabe et rum for udvikling. Parterapi er en mulighed for udvikling og kontakt

Tilgang

Jeg arbejder med afsæt i tilknytningspsykologien og læner mig ind i den evidensbaserede metode, der hedder Emotionsfokuseret Parterapi (EFT).

I parrelationen kan der opstå en dynamik, hvor vi igen og igen havner i de samme fastlåste negativ mønstre, som skaber afstand imellem os. Metoden i EFT er at skabe en forståelse for mønsteret - oversætte hvad det er der sker “under overfladen” af konflikterne, og dernæst begynde at integrerer nye måder at møde hinanden på, som gør, at vi føler os mere forbundne og tryggere; hvor vi tør møde hinandens sårbarhed og følelsesmæssige behov med empati. Dette forandrer tingene væsentligt for par, og skaber grundlag for  bedre kommunikation, hvor parret selv kan finde vej gennem de udfordringer vi møder.

Et forløb starter med en fælles samtale, herefter en individuel samtale med jer hver – og efter denne vil vi lave en plan for forløbet. Forskning viser, at parterapi er mest effektiv, hvis der er korte intervaller mellem samtalerne i starten – og at den individuelle samtale er med til at øge effektiviteten og fokuseringen af parterapien.

Forældreterapi

Frustration, tvivl og dårlig samvittighed er de typiske årsager til, at familier kontakter mig. Nogle føler sig fastlåst i en negativ spiral med mange konflikter og manglende overskud. Andre trænger til et frisk blik på børnene og sig selv

Det kan være, at man oplever problemer både i parforholdet i mellem de voksne og i relationen til børnene eller at man føler sig låst fast i nogle mønstre og dynamikker, som skaber mange konflikter. Det kan også være, at man har et barn, som mistrives, og at man derfor er ekstra udfordret som forælder i forhold til at møde barnet og afkode dets behov.

Forældreterapi er en særlig form for terapi, som kombinerer arbejdet med familiedynamikker fra den klassiske familieterapi med parterapi og viden om børns udvikling. Men modsat klassisk familieterapi, der sætter ind over for både børn og voksne, har forældreterapi kun fokus på de voksne, da det ofte er mere effektivt. Det er nemlig helt grundlæggende sådan, at børn tilpasser sig til deres forældre, fordi de er afhængige af os, og derfor kan man påvirke børnene ved alene at arbejde med os voksne. Samtidig er det næsten altid os forældre, der har den største motivation for forandring, fordi det er os, der er bevidste om alle de ting, der ikke fungerer i familien, mens det for barnet bare er den hverdag, det kender.

Tilgang

Jeg arbejder med afsæt i tilknytningspsykologien. Det betyder, at vores forløb sigter mod at styrke kvaliteten af relationen mellem de voksne. Det handler om styrke det, som man kalder for den følelsesmæssige nærhed, som styrkes, når børn lærer at dele deres følelser med deres forældre, og når de voksne lærer at møde dem på en måde, som skaber kontakt og gør det nemt at hjælpe barnet videre igen frem for at føre til store konflikter, sammenstød eller manglende grænsesætning, fordi man ikke orker de potentielle konsekvenser, som kan følge af det.

Forældreterapi har fokus på vores egen tilknytningshistorie og -erfaringer, men vi arbejder primært med afsæt i jeres nuværende situation og med udgangspunkt i konkrete eksempler fra hverdagen. Målet er at skabe en større bevidsthed hos dig om dine ubevidste mønstre og antagelser. Samtidig forsøger vi hele tiden at blive klogere på jeres børn ved at lære at sem dem indefra. For når vi for alvor forstår vores børns bevæggrunde, tanker og følelser, er det meget nemmere at løsne op for ellers fastlåste dynamikker.

I løbet af et forældreterapiforløb vil man også få konkrete værktøjer og inspiration med hjem, som man kan bruge i det daglige i kontakten med børnene.

Børn med diagnoser

Til dig der har et barn, hvor du overvejer udredning i børne- og ungdomsspykiatien eller dig som har et barn der ér udredt, men fortsat ikke oplever en positiv udvikling hos dit barn.

Som læge i børne- og ungdomsspykiatrien har jeg oplevet mange familier føle sig lettede over endelig at komme ind i psykiatrien med håb om at de med en udredning af deres barn, kan få en større forståelse og den fornødne hjælp til at de som forældre kan føle sig klædt på til at kunne hjælpe deres barn bedst muligt. Desværre har jeg alt for ofte oplevet forældre, der føler de går tomhændet derfra, og uden at der er tilstrækkelig hjælp at hente kommunalt.

Når vi giver børn diagnoser er det også med henblik på at beskrive symptomer mhp bedre at kunne forstå og hjælpe disse børn. Desværre synes jeg ikke at forældre bliver klædt ordentlig på til netop at FORSTÅ barnets problemer, de bagvedliggende årsager, samt hvordan forældre konkret kan støtte en udviklingsproces med udgangspunkt i netop deres barns- og families behov og i overensstemmelse med dén neuropsykologiske forskning, vi har på området idag.

Mit ønske og mål med rådgivningen og evt. terapi er at hjælpe dig hele vejen imod en hverdag med udvikingsstøttende samvær med dit barn, der har vanskeligheder – fra at forstå til at implementere et udviklingsstøttende samspil!